Kinderboek

Waarom een boek?

Voorlichting over strandveiligheid wordt vaak gedaan in de vorm van posters, flyers en rijtjes met tips. Maar wist je dat je na het lezen van een verhaal veel meer onthoudt dan na het zien van een poster, flyer of een rijtje met tips? Dat is de kracht van een verhaal! Daarom is het kinderboek Helden op het strand geschreven.

Voorlezen in de klas

Jouw juf of meester kan natuurlijk hartstikke goed voorlezen, maar hoe leuk is het als de schrijver van het boek bij jou in de klas komt voorlezen?! Naast het voorlezen, kan zij alles vertellen over de reddingsbrigade en al jullie vragen beantwoorden! Stuur een mail naar info@justkeepswimming.nl voor meer informatie.

Helden op het strand

Dit kinderboek neemt kinderen mee naar het strand, waar op een verhalende wijze de gevaren tijdens spelen op het strand en zwemmen in zee aan bod komen en kinderen leren hoe ze veilig kunnen spelen op het strand en zwemmen in zee. Lees hier meer over Helden op het strand.

 

Boekpresentatie

Houd je boekpresentatie over Helden op het strand. Na het lezen van dit boek kan jij aan de hele klas vertellen over de gevaren van het strand en de zee en het stoere vrijwilligerswerk van de lifeguards. Hierbij kan je gebruik maken van het spreekbeurtpakket van Reddingsbrigade Nederland, die je hier gratis kan aanvragen.