Voor basisscholen

Wilt u als basisschool meer aandacht besteden aan het belangrijke maatschappelijke thema 'zwemveiligheid in open water'? Hieronder vindt u een aantal laagdrempelige acties waarmee u als basisschool kunt bijdragen aan het verhogen van de zwemveiligheid in open water. Dit is met name gericht op de bovenbouw (groep 5 tot en met groep 8, kinderen van 8 tot en met 12 jaar).

 

Kinderboek Helden op het strand

- Zet het boek in de boekenkast in de klas of op een centrale plek in de school, zodat kinderen zelf het boek kunnen lezen.

- Nodig de auteur uit om te komen voorlezen in de klas en te vertellen over zwem- en strandveiligheid. Stuur hiervoor een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees hier over de ervaringen van twee juffen en een leerling die zijn boekpresentatie heeft gegeven over Helden op het strand.

 

Zwemlessen in open water

- Hang een flyer/ leg flyers op een plek op school waar ouders dat kunnen zien of meenemen.

- Deel de flyer digitaal met ouders via de digitale omgeving, via de nieuwsbrief of via social media.

 

Downloads

- Flyer zwemlessen in open water (PDF)

- Flyer Survivalzwemmen in open water (PNG)

- Flyer Reddingszwemmen in open water (PNG)

- Voorbeeldtekst voor op de digitale omgeving of in de nieuwsbrief

- Voor het ontvangen van gedrukte flyers kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.