Waarom zwemlessen in open water?

"Wij geloven dat de zwemlessen in open water de deuren openen

naar een leven vol waterpret, veiligheid en vrijheid in open water

en zorgeloze vakanties met avontuurlijke herinneringen."

 

Zwemmen in open water is heel anders dan zwemmen in een zwembad. Bij zwemmen in open water krijg je te maken met koud(er) en donker water, en kun je te maken krijgen met wisselende waterdieptes, waterplanten, wind, stromingen, golven en slechte weersomstandigheden.

Na het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C beheers je vaardigheden voor zwemmen in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en brede sloten. Toch is de kans heel groot dat je deze vaardigheden voor zwemmen in open water alleen in het zwembad hebt geoefend en nooit daadwerkelijk in open water hebt geoefend. Gek toch?

Daarom kan je nu, als aanvulling op de Nationale Zwemdiploma’s, de leukste zwemlessen in open water volgen. Dan ben jij komende zomer beter voorbereid op veilig en met plezier zwemmen in open water!

Survivalzwemmen in open water

Het is belangrijk dat je vaardigheden beheerst voor zwemmen in open water. Daarom ligt in dit programma de focus op het vergroten van je zelfredzaamheid en zwemvaardigheid in open water. Je leert over de gevaren van zwemmen in open water en oefent je vaardigheden ook daadwerkelijk in open water. Zo ben jij beter voorbereid op veilig zwemmen in open water! Lees hier meer over survivalzwemmen in open water.

Reddingszwemmen in open water

Soms komen mensen toch in de problemen als ze aan het zwemmen zijn in open water. Als je vaardigheden beheerst voor zwemmen in open water, kan een volgende stap zijn om te leren hoe je iemand anders kan helpen die in de problemen is in het water. Daarom ligt in dit programma de focus op wat je wel én niet moet doen als iemand anders in de problemen is. Lees hier meer over reddingszwemmen in open water.